Фото: «Радыё Свабода» В столице Франции проходит акция «Цепь несогласия». Об этом сообщает Министерство правды В Беларуси продолжаются акции протеста против незаконной узурпации власти Лукашенко. Париж поддержал протестующих белорусов. В столице Франции проходит акция «Цепь несогласия». Кадры от читателей опубликовал телеграм-канал «Радыё Свабода». Напомним, что вчера в Беларуси прошли массовые протесты против незаконной «инаугурации» самозванца Лукашенко. Фото: «Радыё Свабода» ...

Экономика

    Новости

    Chodiev in beroep tegen onontvankelijkheid klacht tegen Ecolo-Kamerlid

    De Oezbeeks-Belgische miljardair Patokh Chodiev tekent beroep aan tegen de beslissing van de rechter in Namen om zijn klacht tegen Kamerlid Georges Gilkinet onontvankelijk te verklaren. Volgens Chodiev is die uitspraak “schokkend”. Zijn advocaten merken ook op dat een aantal verweermiddelen niet aan bod zijn gekomen in de motivering van de rechter.

    De klacht tegen Gilkinet draait om het dossier-Kazachgate, waarin Chodiev en twee zakenpartners centraal stonden. Gilkinet maakte deel uit van de onderzoekscommissie die zich in de Kamer over het dossier boog. De advocaten van de miljardair dienden klacht in tegen Gilkinet omwille van uitspraken die hij in de pers had gedaan. Chodiev vond dat die verklaringen buitensporig, roekeloos en bevooroordeeld waren en zijn eer en reputatie hadden geschaad.

    De rechter in eerste aanleg ging niet in op het verzoek. Chodiev besliste daarom in beroep te gaan.