На прошлой неделе прошло второе заседание комитета развития промышленности и бизнеса под председательством главы государства Сооронбая Жээнбекова. На этом заседании бизнесмены открыто рассказали об обстоятельствах, которые мешают бизнесу. Согласно опросу Всемирного банка, у каждой третьей отечественной компании вымогают «подарок». Об этом в ходе заседания сообщил Аскар Сыдыков, заместитель руководителя комитета развития промышленности и бизнеса при Национальном совете. Об этом сообщает Руспрес «У каждой третьей отечественной компании проверяющие органы вымогают в ...

Экономика

    Новости

    Chodiev in beroep tegen onontvankelijkheid klacht tegen Ecolo-Kamerlid

    De Oezbeeks-Belgische miljardair Patokh Chodiev tekent beroep aan tegen de beslissing van de rechter in Namen om zijn klacht tegen Kamerlid Georges Gilkinet onontvankelijk te verklaren. Volgens Chodiev is die uitspraak “schokkend”. Zijn advocaten merken ook op dat een aantal verweermiddelen niet aan bod zijn gekomen in de motivering van de rechter.

    De klacht tegen Gilkinet draait om het dossier-Kazachgate, waarin Chodiev en twee zakenpartners centraal stonden. Gilkinet maakte deel uit van de onderzoekscommissie die zich in de Kamer over het dossier boog. De advocaten van de miljardair dienden klacht in tegen Gilkinet omwille van uitspraken die hij in de pers had gedaan. Chodiev vond dat die verklaringen buitensporig, roekeloos en bevooroordeeld waren en zijn eer en reputatie hadden geschaad.

    De rechter in eerste aanleg ging niet in op het verzoek. Chodiev besliste daarom in beroep te gaan.